Stiri‎ > ‎

Cherie Blair interceptata ilegal

postat 14 iun. 2012, 09:11 de Vestigo Intelligence

Sotia fostului premier britanic Tony Blair, Cherie Blair, a dat in judecata un grup de presa britanic, ce apartine lui Rupert Murdoch, din cauza ca i-au fost ascultate telefoanele. Cherie Blair da in judecata si un fost detectiv particular al tabloidului News of the World, pe seama acuzatiilor ca i-au fost ascultate conversatiile telefonice, transmite BBC. De profesie avocat, sotia fostului prim-ministru al Marii Britanii a facut reclamatia marti, "in legatura cu interceptarile ilegale ale apelurilor sale telefonice".

Aceasta actiune o face pe sotia fostului premier una dintre cele mai importante persoane care au dat in judecata compania News International, a lui Rupert Murdoch, a carei campanie de ascultare a telefoanelor a afectat politicieni, celebritati, atleti si alti oameni care se afla in atentia opiniei publice.

Doamna Blair il da in judecata si pe Glenn Mulcaire, un fost detectiv particular care a lucrat pentru fostul tabloid News of the World.

Mulcaire a pledat deja vinovat pentru ca ar fi interceptat apelurile telefonice ale celebritatilor, pentru ziar.

Tabloidul News of the World era publicat de News Group, parte a News International, si si-a incetat aparitia pe 10 iulie 2011, dupa aproape 168 de ani de existenta, din cauza acestui scandal.

Sursa: ziare.com

Comments