Stiri‎ > ‎

Retea ilegala de interceptari, destructurata de DIICOT (Video)

postat 20 mar. 2013, 07:42 de Vestigo Intelligence   [ actualizat la 20 mar. 2013, 07:50 ]


     

Retea ilegala de interceptari, destructurata de DIICOT (Video)
Procurorii DIICOT si ofiterii de la Politia Judiciara din Pitesti au destructurat o retea care comercializa in mod ilegal dispozitive de interceptare si programe informatice de tip spion.

Aceste dispozitive erau instalate pe telefoanele mobile ale persoanelor monitorizate si conectate la un alt dispozitiv GSM, special configurat in acest sens, astfel incat datele sa poata fi transferate intre cele doua dispozitive. Conform Realitatea TV, suspectii sunt fosti studenti la Politehnica.

Pe 14 februarie, procurorii DICOT au efectuat noua perchezitii in mai multe locuinte din Bucuresti, Ploiesti, Iasi si Braila, in urma carora au ridicat mai multe microfoane pentru inregistrarea comunicarilor ambientale, dispozitive de bruiere a comunicatiilor, carti de joc cu microcipuri, echipamente electronice, dispozitive fabricate in scopul comiterii de infractiuni privind jocurile de noroc, o masa de poker confectionata in scopul trucarii jocurilor de noroc, cerneluri speciale, imprimante, dispozitive destinate inregistrarii audio-video disimulate in diverse obiecte (ceasuri, pixuri), precum si sumele de 50.000 de euro si 28.000 de lei, dupa cum se arata intr-un comunicat al DIICOT.

"De asemenea, au fost identificate si ridicate telefoane mobile avand instalate aplicatiile de monitorizare a comunicarilor. La locuinta unuia dintre membrii gruparii a fost identificat un laborator in care erau confectionate sau adaptate dispozitive si echipamente destinate interceptarii si inregistrarii comunicarilor sau pentru comiterea de infractiuni in domeniul jocurilor de noroc", se mai arata in comunicatul DIICOT.

Suspectii sunt cercetati pentru constituire de grup infractional organizat, acces fara drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic si vanzarea de dispozitive sau programe informatice folosite pentru comiterea de infractiuni.

Videoclip YouTube


Sursa: Ziare.com
Comments